15 листопада 2019

Привітання Предстоятелю з нагоди десятої річниці архієрейської хіротонії

Ваше Блаженство! Дорогий наш Предстоятель!

Сьогодні виповнюється десята річниця з дня, коли волею та милістю Божою Ви були поставлені на шлях Архиєрейського служіння, служіння Богу, Церкві Христовій і людям.

 Однак Ви з особливою очевидністю показуєте, що сутністю єпископства є не честь, не слава, не зовнішня повага, а несення Хреста наслідуючи Засновника Церкви, який не для того прийшов, щоб Йому служили, а щоб послужити і віддати душу Свою на спасіння (Мф. 20:28).

Ми вдячні за те, що у Вашій особі знайшли мудрого наставника, ревнителя благочестя, що має за плечима досвід пастирського піклування з своїми чадами.

Своїм особистим прикладом Ви залучаєте до лона Церкви тих, кому властиво йти шляхом апостола Фоми - шляхом сумнівів і пошуків, чия віра починається з доводів розуму, що вимагає відповідей на безліч поставлених життям питань.

Ви з гідністю несете покладений на Вас послух, збираючи в лоні Православ'я ввірене Вашому душепіклуванню стадо Христове.

Від імені духовенства та вірян Харківської єпархії на чолі з керуючим - єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном щиро бажаємо, Вам, дорогий наш Предстоятель, довгих літ трудів на ниві спасіння людських душ, Божої ласки, благословення та помочі, щедрих Дарів Святого Духа, бажаємо щоби правиця Божа завжди вела і підтримувала Вас на шляху Предстоятельського служіння. 

Іс полла еті, Деспота, Ваше Блаженство!

 
 

Рекомендуємо відвідати