24 листопада 2019

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь Митрополит Епіфаній взяв участь в урочистій академії з нагоди 25-річного ювілею Дніпропетровської єпархії

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан  24 листопада 2019 року взяв участь в урочистій академії з нагоди 25-річного ювілею Дніпропетровської єпархії та 10-річчя архієрейської хіротонії архієпископа Дніпровського і Криворізького Симеона, яка відбулася у Національному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка за участі єпископату, духовенства та вірян.

До присутніх звернувся Блаженнійший Митрополит Епіфаній з вітальним словом.

«Дніпропетровська єпархія Православної Церкви України цими днями відзначає 25-ліття свого відновлення, адже регулярні богослужіння українською мовою у Дніпрі почалися зі Свято-Духівської церкви у 1994 році. Цей рік і вважаємо роком відродження цієї єпархії, яка нині стрімко розбудовується і міцнішає як частина нашої великої родини – Православної Церкви України», – сказав Предстоятель.

«Єпархією за останні десятиліття зведено багато прекрасних храмів, а Дніпровська духовна семінарія зміцніла і стала вагомим осередком виховання майбутніх священнослужителів. Усе це було би неможливим без Божої допомоги, щоденної праці громади та духовенства на чолі з архієпископом Дніпровським і Криворізьким Симеоном», – додав Його Блаженство.

Предстоятель Православної Церкви України відзначив значні досягнення у розвитку єпархії, попри нелегкі випробування.

«Вражений, яких висот досягла Дніпропетровська єпархія всього за кілька років. Попри нелегкі випробування, які накладає на неї сусідство з фронтовою зоною, а також попри спроби супротивника будь-що стати на перешкоді визнання нашої помісної Української Православної Церкви, громада згуртовується, відстоює і розбудовує своє, українське. Я радію, коли ми разом єдині у наших намірах і молитвах – тоді ми можемо творити добро і чудеса виявляються в нашому житті», – сказав Його Блаженство.

Після вітального слова Блаженніший Митрополит Епіфаній відзначив орденом святого архістратига Михаїла I ступеня мецената Олександра Петровського та інших меценатів і благодійників, які допомагають у розбудові Дніпропетровської єпархії.

Урочистості продовжилися святковим концертом та завершилися многоліттям Предстоятелю Православної Церкви України.

 
 
 

Рекомендуємо відвідати