26 листопада 2019

У Верховній Раді України відбулася зустріч військових капеланів Православної Церкви України

 У Верховній Раді України відбулася зустріч військових капеланів Православної Церкви України з головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики народним депутатом Миколою Сольським та головою підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки народною депутаткою Іриною Верещук.

З капеланами, як лідерами громадської думки, народні обранці обговорили ті питання, які зараз найбільше турбують українське суспільство, а це розведення військ на Донбасі, закон про землю, а також закон про військове капеланство.

Найперше було обговорено питання, яке прямо стосується діяльності військових капеланів при силових структурах. Це законопроект № 10244-1 "Про військове капеланство", перше читання якого відбулося ще за каденції попереднього скликання народних депутатів. Капелани змогли донести свої пропозиції та бачення життєдіяльності інституту капеланства.

Нардеп Микола Сольський доніс позицію комітету стосовно законодавчих ініціатив щодо врегулювання ринку землі. Це профільне питання для комітету і відповідний законопроект внесений на розгляд парламенту. Розповідаючи про статистику земельного фонду, Микола Сольський доніс до відома капеланів також про можливі шляхи лібералізації чинного законодавства у цій сфері, що направлене головним чином на знищення так-званого «сірого земельного фонду».

Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки нардеп Ірина Верещук розповіла про стратегію чинної влади відносно встановлення миру на Донбасі, а саме що стосується чи не найрезонанснішого питання сьогодення - розведення військ по всій лінії фронту.

Основний посил капеланів до законодавців – щоб вони зі страхом всюдиприсутності Бога підходили до впровадження у життя різноманітних законодавчих ініціатив, у тому числі й тих, що стосуються і земельної реформи, і інститут військового духовенства. Як зауважили капелани, слуги народу повинні чинити щиро та самовіддано на благо України та її народу.

Харківську єпархію представляв старший капелан ієрей Ігор Маяк.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати