29 листопада 2019

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь в урочистій академії з нагоди Дня пам’яті преподобного Паїсія Величковського

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 листопада 2019 року під час архіпастирського візиту в Полтаву взяв участь в урочистій академії з нагоди Дня пам’яті преподобного Паїсія Величковського – видатного богослова і духовного подвижника, який народився у цьому місті та присвятив життя аскезі, просвітницькій роботі та допомозі ближнім.

У заході, який відбувся у Полтавському обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя, також взяли участь митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Харківський і Ізюмський Афанасій, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Розпочалися урочистості із погашення святкової марки. Також представники Укрпошти подарували Його Блаженству марку, виготовлену на честь Поедстоятеля Православної Церкви України, а Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький привітав Митрополита Епіфанія на Полтавщині.

У своєму слові Митрополит Епіфаній привітав всіх зі святом, яке щорічно так урочисто відзначається у м. Полтаві та наголосив, що Преподобний Паїсій Величковський є взірцем для монахів.

Опісля привітального слова відбулося нагородження Преміями імені преподобного Паїсія Величковського найактивніших громадян міста.

Завершився захід концертом духовних піснеспівів.

За матеріалами прес-служби Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

 
 

Рекомендуємо відвідати