4 січня 2020

Митрополит Епіфаній благословив провести подячні молебні в усіх храмах ПЦУ

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив провести 5 січня 2020 року подячні молебні в усіх храмах з нагоди річниці підписання та вручення Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

“Дорогі владики, отці, брати і сестри!

Рік тому було підписано та вручено Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію Православної Церкви України. Цей рік ми прожили у молитві, у спільній праці, у розбудові, у протистоянні зовнішнім та внутрішнім викликам, у зростанні та зміцненні.

Але все це не було би можливим, якби нашу справу не благословив Бог, благодать і сила Якого діє в Церкві. Тож зустрічаючи першу річницю отримання Томосу, маємо піднести подяку Главі Церкви, Господу нашому Ісусу Христу, за всі благодіяння та допомогу, які ми мали за цей час.

Тому благословляю 5 січня, в неділю, в храмах Православної Церкви України після літургії звершити подячні молебні. Нехай Господь прийме нашу подяку і надалі благословляє нашу Помісну Церкву зростанням і утвердженням!”, – йдеться у розпорядженні.

За матеріалами прес-служби Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

 
 

Рекомендуємо відвідати