15 березня 2020

Архієрейське богослужіння у другу неділю Великого посту

У другу неділю Великого посту Церковю вшановується пам’ять святителя Григорія Палами, а також всіх преподобних отців, що засяяли в подвигах у славнозвісній святині нашого народу – Києво-Печерській лаврі.

Цього дня, 15 березня 2020 року, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію в храмі Святителя Луки у Харківському Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Його преосвященству співслужили:шпитальний капелан та настоятель храму ієрей Ігор Маяк та диякон Володимир Пожидаєв.

В цей Недільний день Церква з особливою силою розкриває нам православне вчення про піст, згадуючи пам’ять великого подвижника благочесня cвт. Григорія Палами, архиєпископа Фессалонітського, Чудотворця, майстерного богослова, який жив у XIV ст.

Під час Божественної літургії владика Митрофан разом з вірянами молилися до Господа Ісуса Христа за припинення згубної пошесті, за уздоровлення хворих та за лікарів і всіх, хто у час загроз жертовно служить ближнім.

Після Богослужіння владика Митрофан привітав настоятеля ієрея Ігор Маяка з 50-річчям від Дня народження і вручив Благословенну грамоту Блаженнійшого Епіфанія митрополита Київського і всієї України 
Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати