7 травня 2020

На Харківщині відкрили меморіал військовим, які загинули в боях за незалежність України

06 травня 2020 року на території 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка відкрили меморіальний комплекс військовослужбовцям частини, які загинули в боях за цілісність і незалежність України.

Меморіал являє собою висічений з каменю малий герб України – Тризуб, який розташований на стилізованій захисній споруді – габіоні. Поруч розміщені шість гранітних плит, на яких викарбувані імена 63 полеглих захисників – саме стільки воїнів втратила бригада від початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

У церемонії відкриття взяли участь військовослужбовці та ветерани бригади, командування ОК «Схід», представники місцевих органів влади та духовенства.

Владика Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський, відслужив панахиду за загиблими воїнами й освятив меморіал, присутні поклали до пам’ятника квіти.

Від імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Епіфанія митрополита Киівського і всієї України владика Митрофан нагородив командира бригади (2017-2020 рр) полковника Володимира Кокорєва орден Св.Михаїла другого ступеня.

 
 

Рекомендуємо відвідати