18 травня 2020

Архієрейське богослужіння у Неділю 5-ту після Пасхи, про самарянку

17 травня 2020 року, у Неділю 5-ту після Пасхи свята Православна Церква згадує євангельську подію, а саме зустріч Спасителя із жінкою, котра прийшла із Самарії до криниці старозавітного патріарха Якова, щоб наповнивши свій водонос, принести води із цього священного колодязя до своєї домівки.

Між Христом та самарянкою зав'язалася розмова, під час якої жінка зрозуміла, що перед нею незвичайна людина. Дивна зустріч налаштувала серце самарянки відкритися Спасителю, розповісти своє гріховне життя, а також дізнатися таємницю про поклоніння Богові.

Цього недільного дня в храмі архістратига Божого Михаїла с.Руські Тишки (Удачино) Харківського району була відслужена Божественна літургія, яку у співслужінні кліриків очолив керуючий Харківською єпархією єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

По закінченні літургії владика Митрофан звернувся до вірян, закликаючи всіх до єдності у вірі та молитві, побажав присутнім, щоб виходячи із храму, кожний отримав полегшення для своєї душі і серця, отримав ту милість Божу та радість, яку відчула самарянка від зустрічі із Спасителем роду людського.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати