8 червня 2020

В другому кафедральному місті Богодухів троє владик ПЦУ освятили новозбудований храм

08 червня 2020 року, День Святого Духа, відбулося урочисте освячення новозбудованого храму Святої Трійці, яке здійснили троє владик Православної Церкви України.

В урочистій святковій атмосфері парафіяни зустрічали короваями та квітами високоповажних гостей – архієпископа Сумського і Охтирського Мефодія, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія. А вже у самому храмі трьох владик вітав секретар єпархії прот.Григорій Стасюк.

Розпочалися Богослужіння у новозбудованому храмі з Чину освячення храму та св. Престолу, після якого відбулась архієрейська Божественна Літургія за участі священників Харківської і Сумської єпархій, у присутності велелюдної громади із мешканців та гостей міста.

Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Христовій з благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія возвів сан ігумена клірика храму ієромонаха Варфоломія (Олефіра),а також ієрея Антонія Фесика та ієрея Дмитра Мейлаха- правом носіння наперсного хреста.
Вітаємо отців з церковною нагородою та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій
Під час Літургії владика Митрофан рукоположив у сан диякона Андрія Палцана випускника УУБА ім. святих Кирила і Мефодія .
Після Богослужіння єпископ Митрофан нагородив церковними орденами, медалями та благословенними грамотами жертводавців та меценатів, які сприяли у побудові храму Святої Трійці.
Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати