16 червня 2020

Керуючий єпархією взяв участь в урочистостях з нагоди випуску лейтенантів НА НГУ

16 червня 2020 року в Національній академії Національної гвардії України відбувся випуск молодих лейтенантів. Цього року 187 лейтенантів-випускників поповнять лави підрозділів Національної гвардії України.

14 випускників закінчили навчання з відзнакою, з них 2 отримали медаль за відмінне закінчення вищого військового навчального закладу. Поряд із лейтенантами здобули дипломи оперативно-тактичного рівня підготовки 29 офіцерів-магістрів денної форми навчання.

Закінчувати навчання цьогорічним випускникам, нажаль, довелося в умовах всесвітньої пандемії «COVID-19». Проте, слід зазначити, що майбутні офіцери встигли і виконати завдання з дотримання карантинних заходів у Харкові та Києві, і успішно склали державну атестацію.

Привітали випускників командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, голова обласної ради Сергій Чернов, начальник навчального закладу генерал-лейтенант Сергій Соколовський та голова ради ветеранів Академії полковник у відставці Петро Павлов.

В добру путь офіцерів благословив керуючий Харківською єпархією - єпископ Харківський та Богодухівський Митрофан, зачитавши молитву та окропивши гвардійців Святою водою.

Преосвященнійшого Владику супроводжував прот. Григорій Стасюк - військовий капелан НАНГУ.

 
 

Рекомендуємо відвідати