19 червня 2020

День Тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

17 червня 2020 року Православна Церква відзначає День пам'яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який є також днем тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.

З нагоди Свята, Дня народження та Дня Тезоіменитства, Преосвященний єпископ Митрофан очолив Божественну літургію в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харків, вул.Танкопія, 8а.

Керуючому єпархії співслужили Преосвященнійші владики: Симеон , архієпископ Дніпровський і Криворізький, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій та духовенство Харківської єпархії.

За богослужінням молилась велика кількість вірних, котрі прийшли розділити духовну радість зі своїм Архіпастирем.

Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Божій нагородив ієрея Олександра Чекановського та ієрея Серого Бубашвілі- правом носіння камилавки. Вітаємо отців з церковною нагородою та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.

По завершенні богослужіння владику Митрофана з днем тезоіменитства та днем народження привітали архієреї, священнослужителі єпархії, представники влади , волонтери та віряни.

Привітати владику Митрофана, духовенство та віруючих зі святом прибув настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ отець Григорій Семенков.

Усі бажали Архіпастирю міцного здоров’я, щоб Всемилостивий Господь дарував Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху архіпастирського служіння.

Насамкінець владика Митрофан подякував всім за привітання, після чого було проспівано уставне многолітня.

Цього дня Преосвященний єпископ Митрофан отримав велику кількість привітань від духовенства і вірних Харківської єпархії, представників державної влади міста та Харківської області, силових структур, політичних і громадських діячів та інших поважних гостей.

Від імені командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Миколи Балана начальник НА НГУ генерал-лейтенант Сергій Соколовський вручив єпископу Митрофану почесну відзнаку НГУ "За співпрацю".

 

 
 

Рекомендуємо відвідати