13 липня 2020

Архієреї Слобожанщини заклали пам‘ятну капсулу на місці будівництва Свято-Покровського храму у місті Сватове

12 липня Православна Церква святкує день святих первоверховних апостолів Петра і Павла, в цей день відбулося і урочисте закладення пам’ятної капсули на місці будівництва майбутньої церкви.

Перед входом до храму правлячого архієрея єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та єпископа Луганського і Старобільського Афанасія парафіяни зустріли короваями та квітами.

На запрошення протоієрея Дмитра Романківа настоятеля Свято-Покровського храму м. Сватове, майдан. Злагоди,43, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан у співслужинні єпископа Луганського і Старобільського Афанасія, настоятеля храму Дмитра Романківа , настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці с.Глушківка,Купянського району протоієрея Олега Усова, ієрея Андрія Палцана та духовенства єпархії, очолив Святкову Божественну літургію у Свято-Покровського храмі.
Святкове Богослужіння прикрасив чудовий парафіяльний церковний хор.
Після Богослужіння єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан разом з єпископом Луганським і Старобільським Афанасієм, настоятелем громади протоієреєм Дмитром Романківим та фундаторами храму заклав пам’ятну капсулу на місці будівництва майбутньої церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці м. Сватове.
Окрім того, Його Преосвященство відзначив церковними нагородами мера міста та меценатів, які дієво беруть участь у справі зведення майбутнього Дому Божого.
Привітати громаду, духовенство та віруючих зі святом прибули міський голова м.Сватове Є.В.РИБАЛКО, голова Сватівської РДА В.С.Честних.
Святкова Архієрейська Літургія завершилася уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати