23 липня 2020

Предстоятель на Харківщині заклав наріжний камінь у фундамент майбутнього храму та звершив панахиду за полеглими захисниками України

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  23 липня 2020 року прибув із архіпастирським візитом до Харківської єпархії.

Разом з архієпископом Сумським і Охтирським Мефодієм, єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном, командиром 92-ї окремої механізованої бригади підполковником Павлом Федосенком, духовенством та військовослужбовцями, Його Блаженство заклав пам’ятну капсулу у фундамент майбутнього храму на честь святих апостолів Петра і Павла, який постане поряд із військовою частиною та звершив освячення наріжного каменю.

Під час відправи молилися також заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тарас Пастух, голова  Чугуївської районної державної адміністрації Сергій Лободенко та заступник Чугуївського міського голови Людмила Макаренко.

Звертаючись до присутніх Митрополит Епіфаній наголосив на важливості духовної підтримки українських воїнів, які самовіддано захищають Батьківщину. Блаженнійший владика зазначив, що ця відповідальна місія покладена на військових капеланів нашої Церкви і саме храм є тим місцем, де військовослужбовці можуть отримати повноцінне духовне піклування.

Також Його Блаженство відзначив 92-гу окрему механізовану бригаду імені кошового отамана Івана Сірка Орденом святого архістратига Божого Михаїла 2-го ступеня, а її командира медаллю За жертовність і любов до України.

Згодом Предстоятель помісної Української Православної Церкви у співслужінні архієпископа Мефодія та єпископа Митрофана звершив панахиду на території військової частини біля меморіального комплексу військовослужбовцям частини, які загинули в боях за цілісність і незалежність України.

На завершення першого дня свого візиту Митрополит Епіфаній відвідав у Харкові єпархіальний храм святого великомученика і цілителя Пантелеймона та поспілкувався з його парафіянами.

 
 

Рекомендуємо відвідати