9 серпня 2020

Єпископ Митрофан очолив богослужіння у Гурбинському монастирі у неділю 9-ту після П`ятдесятниці, день пам`яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона

9 серпня 2020 року Божого (27 липня ст.ст.), у неділю 9-ту після П`ятидесятниці, день пам`яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, у головному Свято-Воскресенському храмі Гурбинського монастиря було звершено Божественну Літургію святителя Іоана Золотоустого, яку з благословення священноархімандрита обителі, керуючого Рівненською єпархією, Високопреосвященного архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона  очолив керуючий  Харківської і Богодухівської єпархії Преосвященний єпископ Митрофан.

За Літургією Його Преосвященству співслужили намісник Гурбинського монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда),  ієромонах Лука (Зань), ієрей Сергій Баранецький та ієромонах Ілля (Соцький).
 
На запричасному стиху повчальну проповідь виголосив отець Онуфрій. "Нелегкі часи переживає сьогодні людство. Саме сьогодні час усім відкинути маловірство та навернутися до Бога, звернутися до святого великомученика і цілителя Пантелеімона, щоб своїми молитвами він випросив нам у Бога зцілення від усіх пошестей згубних, звільнення від бід і небезпек. Пам’ятаймо слова Христові, що для людини, яка має віру, насправді немає нічого неможливого. Для такої людини жодна буря на житейському морі не є страшною і така людина впевнено з вірою в Бога і надією на Нього прямує по хвилях того моря до Царства Божого!" - зазначив у своєму повчальному слові отець-архімандрит.
 
Після Літургії духовенством на чолі з Владикою Митрофаном було відслужено молебень перед іконою святого великомученика і цілителя Пантелеімона з частичкою його мощей, яка постійно перебуває у Свято-Воскресенському храмі Гурбинського монастиря у кивоті, що розташований у північній частині іконостасу. Його Преосвященство прочитав молитву до святого великомученика і цілителя Пантелеімона та помазав усіх присутніх благословенним єлеєм.
 
Після відпусту Владика Митрофан звернувся до присутніх з повчальним словом. Подякувавши отцю-наміснику та духовенству за теплий прийом та гарну спільну молитву Його Преосвященство привітав усіх з недільним днем. Окремі слова вітання Владика Митрофан адресував отцю Онуфрію з нагоди чергової річниці хіротонії в сан ієромонаха.
 
У свою чергю отець-архімандрит подякував Його Преосвященству за очолене Владикою спільне богослужіння та за слова вітання.
 
Завершилися богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати