14 серпня 2020

Керуючий єпархією взяв участь в урочистостях з нагоди випуску офіцерів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

Сьогодні в житті Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулася знаменна подія – навчальний заклад вперше здійснив випуск офіцерів, слухачів курсів лідерства офіцерського складу тактичного рівня!
Рік тому, п’ятдесят вчорашніх військовослужбовців військової служби за контрактом з військових частин Повітряних Сил, Військово-Морських Сил, Сухопутних військ та Десантно-штурмових військ Збройних Сил України зробили свій вибір та обрали шлях стати представником найбільш шанованої категорії захисників Батьківщини – офіцером! І сьогодні ця мрія здійснилася.
Це був пілотний проект, й за період навчання у провідному навчальному закладі Збройних Сил України відбулося багато подій в житті вчорашніх слухачів – були злети, були і падіння, розчарування та перемоги, але все це зробило сьогоднішніх молодших лейтенантів мудрішими та сильнішими – справжніми патріотами своєї Вітчизни. А в нашому університеті, у свою чергу, визначили шляхи удосконалення підготовки Українського офіцера.
– Держава, Український народ очікує від офіцера найвищого взірця особистої поведінки та службової діяльності. Взірця патріота, який ставить безпеку та добробут свого народу вище власних інтересів і робить усе для захисту Батьківщини! Адже саме офіцери надихають підлеглих на успіх та перемогу!
– зазначив у своїй промові до випускників начальник університету генерал-майор Олександр Турінський.
За доброю традицією до молодших лейтенантів з благословенним словом звернувся єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та окропив випускників на зразкову службу Українському народові.
В ході заходу кращі випускники-“кожедубівці” були заохочені відзнаками начальника університету “100 років від Дня народження Івана Кожедуба”.

 
 

Рекомендуємо відвідати