16 серпня 2020

Архієрейське богослужіння у неділю 10-ту після Пʼятидесятниці

16 серпня 2020 року у неділю 10-ту після Пʼятидесятниці у храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а було звершено Божественну літургію .
  У співслужінні кліриків єпархії богослужіння очолив правлячий архієрей, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.
За Божественною літургією  Владика виголосив проповідь на тему євангельського читання про те, як Господь наш Ісус Христос зцілив біснуватого, вигнавши з нього злого духа, якого перед цим не змогли вигнати ученики Спасителя (Мф., 72 зач., ХVІІ, 14-23).
  Його преосвященство зосередив увагу слухачів на тому, що кожна людина у своєму житті може опинитися під впливом злих духів. Людина може стати рабом диявола, коли вона безперестанно грішить, перетворюючись на раба гріха і пристрастей. Натомість людина покликана бути рабом Божим, вільною від гріха, щоб в наших душах було Царство Боже.
За літургією були виголошені сугубі молитви за мир та спокій у нашій рідній Український землі та молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
По завершенні Божественної літургії ,архіпастир привітав присутніх богомольців із недільним днем та закликав на усіх Боже благословіння.
 
 

Рекомендуємо відвідати