13 вересня 2020

Єпископ Харківський і Богодухівський МИТРОФАН благословив присягу курсантів Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ"

У Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” 12 вересня 2020 року на передодні Дня танкістів, яке щорічно відзначається в Україні у другу неділю вересня, курсанти першого курсу урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.
Дуже символічно, що саме на передодні професійного свята, нещодавні школярі розпочали свою військову кар’єру та присягнули на вірність Українському народові.
Починати навчання молодому поповненню, нажаль, доводиться в умовах всесвітньої пандемії “COVID-19”. Зважаючи на діючі в країні карантинні обмеження, курсанти присягнули на вірність українському народові з дотриманням санітарних вимог та обмеженою кількістю учасників.
Урочисті заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятника легендарному танку Т-34 – символу мужності й героїзму воїнів-танкістів і пам’ятників випускникам навчального закладу Героям України капітану Сергію Колодію та капітану Олександру Лавренку.
Цього року в стінах славетного навчального закладу розпочали навчання більше ста курсантів-першокурсників, серед яких шестеро курсантів-продовжувачів військової династії.
Під час урочистостей курсантів-першокурсників та весь особовий склад інституту привітали: почесний ректор Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” професор Леонід Товажнянський і присутні почесні гості, які побажали курсантам здобувати знання, навчатися переборювати труднощі і бути гідними представниками Збройних Сил України. На завершення начальник інституту полковник Олександр Серпухов привітав першокурсників зі знаковою подією в їхньому житті.
За доброю традицією, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан благословив та освятив першокурсників на добру ратну службу та успішне навчання.
Зі святом усіх привітала джазова співачка, артистка театру “Мулермана” Людмила Канівець.
Бажаємо курсантам бути завжди вірними Військовій присязі та всьому особовому складу інституту здоров’я, сил і натхнення!
 
 

Рекомендуємо відвідати