15 вересня 2020

У жіночому монастирі м. Дніпра владика Митрофан молитовно вшанував пам'ять Преподобних Антонія та Феодосія Києво-Печерських

15 вересня 2020 року, у день пам’яті преподобних Антонія та Феодосія Києво-Печерських, керуючий Харківською єпархією преосвященнійший владика Митрофан відвідав Свято-Благовіщенський жіночий монастир м.Дніпра. Храм обителі освячено на честь преподобних Антонія та Феодосія Печерських.

За урочистим богослужінням з нагоди престольного свята Архіпастирю Дніпра і регіону співслужили: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, канцлер Дніпропетровської єпархії протоієрей Віталій Лопушанський, Друг єпархії клірик тернопільського Свято-Троїцького духовного центру протоієрей Андрій Коваль, та запрошене духовенство.

У храмі молилась намісниця монастиря, ігуменя Наталія (Кудрянська) з сестрами.

Цього дня обитель отримала великий  подарунок від Друга єпархії, настоятеля храму Собору Київських святих, села Романків Обухівського району Київської області, протоієрея Богдана Гулямова,  ікону із мощами святих мучеників. Святиню було доставлено до монастиря стараннями канцлера консисторії протоієрея Віталія Лопушанського.

За богослужінням була вознесена молитва за визволення України від нашесті чужинців та згубної пошесті.

Після богослужіння Владика Симеон звернувся до вірян зі словами проповіді, у якій розповів про подвиг святих Антонія та Феодосія Києво-Печерських.

Після літургії відбувся урочистий хресний хід. На завершення богослужіння було виголошено многоліття Священноначалію, Богомбереженій Україні, жертводавцям та благодійникам монастиря.

 
 

Рекомендуємо відвідати