14 жовтня 2020

Свято-Покровський храм відсвяткував храмове свято

14 жовтня 2020 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та в День захисника України, парафія Покрови Пресвятої Богородиці м.Сватове відзначила храмове свято.
Перед входом до храму правлячого архієрея єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана парафіяни зустріли короваєм та квітами.
 
Під час богослужіння лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії), а також за спокій душ полеглих воїнів, які віддали життя за Україну.
 
Після Богослужіння єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан разом з настоятелем громади протоієреєм Дмитром Романківим, духовенством та фундаторами храму звершив освячення дзвонів на місці будівництва майбутньої церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці м.Сватове.
 
Після прочитання молитв та окроплення, Владика разом із настоятелем храму, кліриками єпархії та благодійниками вдарили у дзвони. Присутні віряни із трепетом та благоговінням слухали мелодійні передзвони і дякували Богові за Його безмежні милості та щедроти, котрі Він постійно посилає нам грішним.
 
Окрім того, Його Преосвященство відзначив Благословенними грамотами Блаженнійшого Епіфанія митрополита Київського і всієї України меценатів, які дієво беруть участь у справі зведення майбутнього Дому Божого.
 
Привітати громаду, духовенство та віруючих зі святом прибули міський голова м.Сватове Є.В.РИБАЛКО, голова Сватівської РДА В.С.Честних.
Святкова Архієрейська Літургія завершилася уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати