15 жовтня 2020

На території військової частини в Харкові побудують інноваційний храм

У четвер, 15 жовтня 2020 року, на базі Східного територіального управління та військової частини 3017 Національної гвардії України в Харкові освятили місце, де незабаром почнуть будівництво храму на честь Святого Великомученика Юрія-Переможця.

Благословення і освячення хреста на місці майбутньої святині у співслужінні архієпископа Дніпровського і Криворізького Симеона та єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана провів Голова синодального управління військового духовенства православної церкви України, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн.

"Від імені Блаженнішого Епіфанія Митрополита Київського і всієї України вітаю всіх Вас зі святом. Будівництво Храму — це тільки початок становлення нашої душі. Саме в цей храм ви зможете приходити, щоб полікувати душу, тому що для військового дуже важливо мати міцний дух і стійкий емоційний стан", — заявив владика Іоанн.

На заході були присутні заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, командувач Нацгвардії генерал-полковник Микола Балан, представники керівництва Нацгвардії і Православної церкви України.

За словами командувача НГУ Миколи Балана, незабаром у храм зможуть приходити не тільки військовослужбовці НГУ, правоохоронці, представники інших родів військ, а й цивільні жителі Харківщини.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати