25 листопада 2020

Предстоятель ПЦУ очолює рейтинг довіри українців до ієрархів Церков у нашій країні

Уже другий рік поспіль Предстоятель ПЦУ очолює рейтинг довіри українців до ієрархів Церков у нашій країні. Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію довіряє 44,3% громадян. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова, що були оприлюднені сьогодні.
Серед тих, хто належить до ПЦУ, її Предстоятелю довіряють 83,2% опитаних. Водночас, число вірних ПЦУ за рік зросло на третину серед тих, хто визначає себе як православних: з 20% у 2019 р. до 30% в 2020 р.
Ще один важливий висновок із дослідження: дві третини громадян України (63,7%) підтримують доцільність запровадження на загальнонаціональному рівні інституту військового капеланства у Збройних Силах України. Тож сподіваємося, це сприятиме належному унормуванню діяльності наших капеланів у ЗСУ та ухваленню відповідного закону Верховною Радою України.
Крім того, Церква продовжує утримувати одну з перших позицій за рівнем суспільної довіри серед суспільних і політичних інститутів (поряд з волонтерськими організаціями і Збройними Силами).
З детальними результатами соціологічного дослідження можна ознайомитися за посиланням: bit.ly/3nWmrFS

 

 
 

Рекомендуємо відвідати