15 січня 2021

Перше Архієрейське богослужіння в храмі свт. Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця с.Мурафа після переходу до ПЦУ

В день свята Обрізання Господнього і святителя Василія Великого, 14 cічня 2021 року, на запрошення ієрея Павла Куща, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив святкову Божественну Літургію у храмі свт. Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця в селі Мурафа, Краснокутського району.
Перед входом до храму правлячого архієрея парафіяни зустріли із квітами та короваєм.
Його Преосвященству співслужили настоятель храму ієрей Павло Кущ ,настоятель храму св. вмч. і ціл. Пантелеймона м. Харкова та секретар єпархіяльного управління протоієрей Григорій Стасюк та духовенство єпархії.
Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь.
За богослужінням були виголошені сугубі молитви за мир та спокій у нашій рідній Український землі,молитва за припинення пошесті згубної (епідемії) та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за довгоочікуваний візит та спільну молитву.
Діти, славлячи народжене Богонемовля, заповнювали серця присутніх благодатною та зігріваючою атмосферою.
Насамкінець владика Митрофан привітав вірян зі святом та згідно давньої української традиції, подарував дітям подарунки.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати