21 січня 2021

Капелани Харківської єпархії освятили води

19 січня 2021 року, в день свята Хрещення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа, капелани Харківської єпархії освячували воду для військовослужбовців.

Капелан Національної академії Національної гвардії України протоієрей Григорій Стасюк привітав увесь особовий склад академії зі святом. Він наголосив, що цей день воістину святий, тож кожен, хто від усього серця жадає прощення та очищення, обов'язково його отримає.

Цього дня офіцери та курсанти командно-штабного факультету, які несуть службу у навчальному центрі Академії окуналися в ополонку. Перш ніж зануритися, отець Омелян проголосив молитву та освятив воду. 

На території Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” у храмі Святого Мученика Іона Воїна 19 січня 2021 року відбулася Божественна Літургія, яку очолив капелан навчального закладу − отець Олександр Маренич.
 
Після богослужіння, протоієрей Олександр освятив воду, привітав усіх зі святом, побажав святої Божої благодаті, закликав бути в душевній чистоті, любити та вміти прощати один одного. Свято Богоявлення залишило в серцях особового складу інституту особливу радість бо, як відомо, той, хто омитий святою водою в цей день, набуває міцного здоров’я та душевної рівноваги.
 
“ХРИСТОС ХРЕЩАЄТЬСЯ - В РІЧЦІ ЙОРДАНІ”, -  такими вітальними словами військовий капелан отець Сергій привітав та окропив Хрещенською водою особовий склад Харківського Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.
 
У Храмі Святого Андрія Первозванного, що розташований на території 5 Слобожанської бригади, капелан отець Артемій провів святкову Божественну літургію, після якої відбувся Чин великого освячення води. Воду, що освятили у храмі, передадуть до підрозділів 5 Слобожанської бригади.
 
Святкували Богоявлення і у Харківському військовому шпиталі. Капелан Ігор Маяк освятив воду, окропив нею присутніх, подякував усім за підтримку та спільні молитви.
 
Військовослужбовці 92 бригади імені кошового отамана Івана Сірка не змінюють традиції і щороку занурюються в ополонку, безумовно, з чистими думками, щирою душею та люблячим серцем,(а також з дотриманням карантинних вимог!).  
 
Передувала зануренню молитва. ЇЇ читав та освячував воду бригадний капелан ієрей Сергій Крот: «Прийдіть, прийміть усі духа премудрості, духа розуміння, духа боязні Божої – Христа, що з’явився нам.»
 
Нехай наша віра у Перемогу, у свої сили, в Україну буде такою ж сильною,як Хрещенські морози. Здоров’я, наснаги і бадьорості всім!
 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати