23 лютого 2021

Єпископ Митрофан освятив Козацький хрест, встановлений на честь полеглих на російсько-українській війні героїв-захисників, випускників Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди

Сьогодні, у ці скрутні для нашої країни часи, коли кожного дня українські воїни ризикують своїм життям на Сході нашої держави, за ініціативою д.ф.н., проф. Наталії Левченко
 
на факультеті було проведено лекцію пам'яті, поваги та патріотизму, в якій віддали шану усім тим героям, які захищали і захищають українські території.
На заході були присутні ректор університету, д.п.н., проф., член-кореспондент НАПН України Ю.Д. Бойчук, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, також долучилися проректори університету, декан факультету, волонтери, безпосередньо герої АТО та їхні родичі, небайдужі до долі нашої країни та до її історії студенти.
Захід розпочався освяченням Козацького хреста, встановленого на честь полеглих на російсько-українській війні героїв-захисників, випускників Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди. Чин освячення звершив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.
Факультет з радістю прийняв гостей. Натомість кожен з них поділився власною історією — важливим спогадом, військовою піснею, частинкою своєї душі. Торжество миру, життя, пам'яті, патріотизму та небайдужості вдалося.
Герої не вмирають доти, доки живуть в наших серцях. Пам'ятаємо про їхні подвиги, уславлюємо й шануємо захисників нашого спокою, справжніх патріотів України, для яких любов до Батьківщини — константа, а не прості балачки.
Ми, українці, горді, сильні й волелюбні, а наша країна незалежна та неподільна. Тож, на шляху до своїх щастя та добробуту з гідністю подолаємо й цю перешкоду. Разом.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати