21 вересня 2021

Предстоятель Церкви відвідав монастир у Ков’ягах

Предстоятель помісної Православної Церкви України прибув на Харківщину з архіпастирським візитом 20 вересня 2021 року. Програма перебування Блаженнішого митрополита Епіфанія у Харківській єпархії розпочалася зі смт Ков’яги Богодухівського району.

Там владика Епіфаній звершив освячення наріжного каменя і заклав пам‘ятну капсулу у фундамент майбутнього храму Свято-Миколаївського чоловічого монастиря (намісник – о. Феодосій Ганзій).

Разом із Його Блаженством молилися єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, архієпископ Вишгородський Агапіт, духовенство Харківської єпархії та Київської митрополії.

На богослужінні були присутні Валківський міський голова Валерій Скрипніченко, заступник голови Богодухівської районної державної адміністрації Юрій Кузуб, радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков та інші представники місцевої влади й правоохоронних органів, меценати та віряни.

Блаженніший митрополит Епіфаній звернувся до присутніх із напутнім словом, у якому наголосив на цінності храму для зміцнення, оновлення та духовного життя кожної людини, особливо в складні часи, коли в Україні триває війна та поширюється епідемія.

Після богослужіння Його Блаженство відзначив меценатів і благодійників храму церковними відзнаками.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати