13 лютого 2024

Архієпископ Митрофан співслужив Митрополиту Епіфанію в Житомирі

11 лютого 2024 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Житомирсько-Овруцьку єпархію. В очолюваній ним Божественній літургії, що правилася в кафедральному Свято-Михайлівському соборі, співслужив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Також Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Вінницький і Тульчинський Михаїл, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Житомирський і Поліський  Володимир, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній та місцеве і запрошене духовенство.

За богослужінням молилися представники місцевої влади та численні віряни. Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

 
 

Рекомендуємо відвідати