Владика Митрофан співслужив Предстоятелю у Воздвиженській Церкві Тернополя

30 червня 2024 року, у першу неділю після П'ятидесятниці, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Воздвиження Чесного Хреста Господнього в Тернополі.
 
Предстоятелю Православної Церкви України співслужив великий сонм архієреїв, зокрема митрополити, архієпископи та єпископи з різних куточків України. Серед них був і архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.
 
Богослужіння відвідали численні віряни, захисники Батьківщини, місцева влада та інтелігенція. Під час літургії лунали молитви за воїнів, за владу і народ України, а також за спокій душ усіх полеглих.
 
Після богослужіння Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив іменні хрести Предстоятеля настоятелю собору та та іншому визначному священику. Архієпископ Тихон висловив подяку Предстоятелеві за підтримку та молитви за Україну.
 
Урочистості завершилися хресним ходом від Воздвиженської церкви до кафедрального собору Різдва Христового в Тернополі.
 
Цей архіпастирський візит Предстоятеля Православної Церкви України до Тернополя став важливою духовною подією, яка зміцнила віру та об'єднала вірян у молитві за мир і перемогу на рідній землі.
 
Галерея