15 липня 2024

У Харкові відзначили 1036-у річницю Хрещення України-Русі

15 липня 2024 року в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди 1036-ї річниці Хрещення України-Русі. Високопреосвященніший архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан очолив Божественну літургію у храмі на честь святого Володимира Великого на Меморіальному комплексі "Слобожанський".
 
Під час богослужіння архієпископ Митрофан возніс особливу молитву до Господа, благаючи про захист Батьківщини в ці непрості часи. Також лунали молитви за воїнів, які боронять Україну, за владу і народ, а також за спокій душ загиблих захисників Вітчизни та мирних жителів.
 
Наприкінці проповіді архієпископ Митрофан звернувся до вірян із закликом до єдності та молитви за Україну, благословляючи їх на Боже покровительство.
 
Храмове свято прифронтової парафії святого Володимира Великого – це важлива подія для всієї православної громади Харкова. У цей непростий час, коли наша країна переживає складні випробування, це свято набуває особливого значення. Воно є символом єдності, віри та молитви за мир і захист рідної землі.
 
Присутні на богослужінні віруючі мали змогу помолитися за Україну, її захисників та загиблих. Це було зворушливе і духовно піднесене дійство, яке зміцнило віру і додало сил усім, хто зібрався в цей день у стінах храму. Святкування Храмового свята стало важливим моментом в духовному житті парафії та всієї Харківської єпархії.
 
Нехай молитви та заступництво святого Володимира Великого, просвітителя України-Русі, й надалі оберігають Україну та її народ у цей непростий час. Нехай Господь дарує мир і злагоду нашій Батьківщині.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати