28 січня 2013

Патріарху Кирилу доповідають про все, що відбувається у Київському Патріархаті

Московська Патріархія відслідковує всі події, які відбуваються в житті Київського Патріархату і про найважливіше доповідають Патріарху Кирилу, - про це в інтерв'ю порталу КІРІОС розповів Архієпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря).

У відповідь на запитання - чи є зв'язок між спільною заявою Патріархів Кирила і Іллі ІІ (в якій вони пропонують відкласти проведення Всеправославного Собору) та зверненням Патріарха УПЦ КП Філарета до Глав Помісних Церков, - Архієпископ Євстратій відповів: «Я не думаю, що тут є безпосередньо прямий зв'язок, але я абсолютно впевнений, що про ті думки, які виклав Святіший Патріарх Філарет, Патріарху Кирилу точно було відомо».

Голова Інформаційного управління Київської Патріархії запевнив у тому, що Московська Патріархія відслідковує всі події, які відбуваються в житті Української Православної Церкви Київського Патріархату, і про найважливіше доповідають Патріарху Кирилу.

«Зі змістом листа Патріарх Кирило був ознайомлений. І як би хто в Московській чи в інших помісних Церквах не старався, але оминути ті принципові позиції, які були висвітлені Патріархом Філаретом у своєму листі, їм дуже важко. Тому, що вони ґрунтуються не на особистій якісь думці чи уяві Патріарха: вони спираються на Традицію, на Передання Церкви, на канонічне право і, зрештою, на здоровий глузд. І тому, я думаю, що - так чи інакше - певні тези, висловлені Патріархом у листі до глав помісних Церков, вплинули на Патріарха Кирила і на те, що саме така заява прозвучала».

За матеріалами

 

 
 

Рекомендуємо відвідати