8 червня 2013

ВР хоче запросити на святкування Вселенського Патріарха

На святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі комітет ВР пропонує запросити Вселенського Патріарха і Папу Римського. Комітет Верховної Ради України з питань культури та духовності на своєму засіданні 5 червня розглянув проект Постанови «Про організацію та проведення заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі» та ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект постанови. Про це УНІАН повідомили у прес-службі народного депутата, голови Комітету ВР з питань культури та духовності Вячеслава Кириленка.

З метою належного відзначення цієї події проектом постанови пропонується офіційно запросити для участі у заходах з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі Його Божественне Всесвятійшество Архієпископа Константинополя - Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія І та главу Католицької Церкви, єпископа Риму і голову держави Ватикан Папу Римського Франциска, повідомив голова комітету Кириленко.


Як повідомлялося, під час святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі у кінці липня Папа Франциск перебуватиме на Всесвітньому дні молоді в Ріо-де-Жанейро.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати