10 липня 2013

Прокремлівське крило в УПЦ (МП) закликає патріарха Кирила ліквідувати автономію церкви

Священний Синод РПЦ МП повинен ліквідувати автономію Української Православної Церкви та повернути її до статусу екзархату, який існував до 1991 року. Відповідне звернення до Патріарха Кирила (Гундяєва) направлено 8 липня учасниками зборів промосковської "православної громадськості", які відбулися в Києві, повідомляє Православний Оглядач з посиланням на Портал-Credo.ru.

Як повідомляє "Новий регіон", «зібрання об'єднало організації та активістів від Луганська до Львова».

Учасники зборів вважають, що незалежна від Москви Церква в Україні «потрібна не мирянам і не священикам», а деяким архієреям, «щоб приховувати своїх темні» справи «і самоуправствовати».

Як приклад, учасники зібрання вказали на ситуацію навколо викрадення черниць в Києві, і на подальше порушення кримінальної справи, фігурантом якої, за відомостями авторів звернення, є архієпископ Олександр (Драбинко), секретар митрополита Київського і всієї України Володимира.

Крім того, у зверненні згаданий уповноважений УПЦ МП з питань освіти і науки архімандрит Віктор (Бедь), який возносить поминальні молитви за Степана Бандеру, Романа Шухевича та Симона Петлюру.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати