15 липня 2013

Митрополит Володимир – про архієпископа Олександра (Драбинка): «Він не завдав шкоди ні державі, ані церкві»

Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Київській та всієї України Володимир прибув з візитом до Одеської єпархії без свого супутника та помічника архієпископа Олександра (Драбинка). Разом з тим в аеропорту митрополит дав схвальну оцінку діяльності владики Олександра, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ТСН.

Як вдалося з'ясувати журналістам, архієпископа Олександр залишився в Києві, бо постійно змушений ходити до прокуратури як свідок у "справі викредених черниць".

В аеропорту блаженнійший Володимир на запитання журналістів відповів, що його ніхто не інформує про перебіг розслідування резонансної справи, проте він вивчив цю історію і дав вкрай позитивну оцінку архієпископу Олександру.

"Стосовно мого особистого секретаря Драбинка, який біля мене сімнадцять років, то я можу сказати, що останніми днями вивчив його історію. Він не завдав шкоди ні державі, ані церкві", - запевнив митрополит Володимир.

Нагадаємо, що в цей же час спалахнув конфлікт між меценатами Одеської єпархії - Ігорем Марковим і Сергієм Клюєвим, які публічно звинуватили один одного у корупції навколо будівництва церковної школи.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати