13 серпня 2013

Патріарх УПЦ КП Філарет привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ

Архиєпископ Чернігівський УПЦ КП Євстратій (Зоря) від імені Патріарха Філарета привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ. Лист Предстоятеля Київського Патріархату архиєпископ зачитав 12 серпня у день відкриття засідання Синоду.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

«Бажаючи Вам, Блаженнійший Владико, і Вашим братам – членам Синоду єпископів УГКЦ, плідної та корисної для Церкви праці під час наступаючих засідань, прошу через цей лист прийняти запевнення у повазі та побажання Божого благословення на всі добрі справи», - йдеться у документі.

«Темою вашої цьогорічної роботи є оновлення духовного християнського життя серед самих християн. Це є важлива проблема і виклик сучасності для Церкви Христової, бо ми бачимо значну кількість тих, хто прийняв Таїнство Хрещення і отримав ім’я християнина, але не живе згідно настанов Євангелія, не є повноцінною частиною Церкви як Христового Тіла. Оживлення зв’язку з Церквою цих «християн за іменем», більш активна участь їх як у Таїнствах та богослужбовому житті, так і у поза-богослужбовій церковній діяльності – важливе завдання Церкви», - зазначив Патріарх Філарет.

Предстоятель Київського Патріархату також привітав єпископів УГКЦ із святом 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України.

«Нехай продовження дотеперішньої плідної співпраці між Київським Патріархатом та УГКЦ послужить на благо християн України та всього побожного українського народу, в Батьківщині та Діаспорі сущого», - наголосив він.

Як вже інформувала РІСУ з 11 по 18 серпня 2013 року в Києві проходитиме чергова сесія Священного Синоду, центральною темою якого буде «Нова євангелізація в Українській Греко-Католицькій Церкві».

Нинішні засідання Синоду також тісно пов'язано з двома іншими подіями – освяченням 17–18 серпня Патріаршого собору Воскресіння Христового та святкуванням греко-католиками 1025-річного ювілею Хрещення України-Русі.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати