6 грудня 2013

Вселенський Патріарх Варфоломій молиться за Україну

У зверненні щодо сьогоднішньої непростої ситуації в країні Патріарх Варфоломій запевнив, що просить всемогутнього Бога «заспокоїти і розвіяти темні хмари поділу та скорботи в Україні».

«З історичною та батьківською любов'ю до нашого улюбленого народу України, після недавніх радісних урочистостей з нагоди 1025-ї річниці хрещення Київської Русі, ми не можемо не висловити нашу щиру скорботу, а також стурбованість у зв'язку з нещасливими і болючими подіями, що останніми днями розгортаються в Києві. Для нас є глибоким розчаруванням дізнаватися через засоби масової інформації, як святкова радість, що всього кілька місяців тому збирала натовпи в релігійні процесії, раптом затьмарилася сьогоднішнім шокуючим насильством на тих же самих вулицях.

Тому ми звертаємося до Божої милості та благодаті, Він може захистити і просвітити всіх залучених людей, щоб в подальшому не було ніякого насильства, а всі розбіжності вирішилися мирним шляхом. Навіть зараз, коли ми знаходимося у паломництві в Мир Лікії (у Малій Азії) на честь свята Св. Миколая Чудотворця, який “заспокоює бурхливе море", ми молимося, щоб він міг просити всемогутнього Бога, щоб заспокоїв і розвіяв темні хмари поділу та скорботи в Україні», – йдеться у зверненні Патріарха Варфоломія.

 

    

 
 

Рекомендуємо відвідати