11 грудня 2012

Урочистості з нагоди вручення Нобелівської премії миру

10 грудня 2012 року у столиці Норвегії Осло відбулася урочиста церемонія нагородження Нобелівською премією миру, яку в 2012 році отримав Європейський союз «за 60-річний внесок союзу і його попередників у просування миру і примирення, демократії та прав людини в Європі».

«У часи, коли Європа переживає труднощі, Нобелівський комітет вирішив показати, що Європа значить для світу», — заявив глава норвезького Нобелівського комітету і генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

З нагоди цієї події у Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України відбулись урочисті заходи, у яких взяв участь Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Святійшого Владику супроводжував перший проретор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк.

На святкуваннях був присутній весь дипломатичний корпус, представники уряду, очільники провідних громадських організацій.

У прямій трансляції присутні мали змогу переглянути вручення в Осло за присутності короля Норвегії і його дружини, норвезьких політиків, міжнародних гостей офіційним представникам Євросоюзу – голові ради ЄС Херману ван Ромпею, голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу і голові Європарламенту Мартіну Шульцу – диплома і золотої медалі з профілем Альфреда Нобеля.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати