8 січня 2013

Патріарх Філарет пояснив, коли Церква може не підкорятися владі, та не прийме содомії, російської мови і Митного союзу

Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату розповів, що УПЦ КП кориться чинній владі, проте твердо стоятиме за рідну - українську мову (як державну), боротиметься із содомією і виступатиме проти Митного союзу.

Даючи інтерв'ю 5-му телеканалу, Патріарх Філарет зазначив, що християни мають коритися владі: "Я не хочу сказати, що ми владі не покірні – ми покірні владі. І Христос підкорявся римській владі. Бо коли спитали, чи треба давати податок кесарю – тобто імператору, то Христос взяв монету і запитав: "Чий тут образ?" – образ кесаря. Так ось - віддавайте кесарю кесареве. Так от Христос теж підкорявся тим законам, які тоді існували", - сказав він.

Патріарх вважає, що треба було коритися і Сталіну, Лєніну, Гітлеру, незважаючи на те, що то була зла влада, яку заслужив народ: "А чому, це ж – зла влада? Зла влада. Але народ заслужив – і тому зла влада є покаранням Божим за гріхи. І тому не треба думать, що краща - інша влада приходить випадково. Все в світі звершується по волі Божій, але по волі Божій звершується добро, а зло звершується по попущенню Божому. І тому і Гітлер – по попущенню Божому (був), і Лєнін – по попущенню, і Сталін, і всі ті репресії і терор, які були, – це є попущення Боже, а не воля Божа, тому що воля Божа тільки на добро. А зло Бог попускає як покарання за ті чи інші злочини, за гріхи, за відступлення", - сказав голова УПЦ КП.

Не оминув увагою Патріарх і мовне питання: "Я не можу сказати, що владна партія вся не підтримує українську мову, там різні є. Але Церква наша зайняла тверду позицію: ми за українську державну мову".

Щодо Митного союзу, то Предстоятель вважає його ідею старим-новим "радянським союзом", який не принесе добра для українського народу.

"Ми проти Митного союзу... Не тому, що ми проти Росії – Росія братня країна. Але Митний союз – це затягування України в нову імперію. Ми не хочемо іти в нову імперію. Ми вже в імперії пожили і знаємо результати, наслідки цього. І тому ми проти Митного союзу, але не проти Росії, не проти торгівлі. А проти таких взаємовідносин, які б пошкодили нашій українській державі".

На останку Патріарх Філарет підкреслив, що зараз доволі жваво обговорюється питання одностатевих "шлюбів" на узаконеному рівні; проте жодні державні закони не можуть бути більшими за Господні закони, і, найперше, нам потрібно керуватися саме Господнім законом.

Християнський портал КІРІОС з посиланням на Українську Правду.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати