20 лютого 2014

Звернення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

Дорогі у Христі брати і сестри!

Шановні співвітчизники!

Сьогодні, настав той момент, коли кожен віруючий, повинен піднести щиру молитву до Бога, щоб Він дарував примирення Україні.

Ми повинні усвідомити, що розбрат,  жорстокість, насилля і вбивство не є виходом із ситуації, що сталася. Допомагаймо один одному, прислухаймось один до одного, зрозуміймо один одного, щоб відновити мир та злагоду в суспільстві, адже ми громадяни однієї Української Держави і діти єдиного Бога. Всім нам потрібно пам’ятати, що людське життя – це перш за все найбільший дар Божий, який дарується людині як прояв Божої любові.  З древніх часів канони Церкви засуджують вбивсто, як найбільший гріх. Тому, кожен дасть відповідь Богові за кожного вбитого, бо усі ми перед Церквою рівні.

Закликаю усі сторони конфлікту до припинення насильства та кровопролиття і продовження правдивих й результативних переговорів. Влада має служити для блага народу, а не його нищення.

У ці дні висловлюю свої щирі співчуття усім тим, хто втратив своїх рідних і близьких. Церква також підносить молитви і за зцілення всіх, хто отримав поранення і знаходяться в лікарнях.

Закликаю духовенство і вірних Харківської єпархії до посиленої молитви за порозуміння, злагоду та єдність України.

Нехай Всемилостивий Господь допоможе нам здолати ненависть та подасть жителям Слобожанщини й українському народові мир!

Митрофан,

єпископ Харківський і Богодухівський

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати