8 травня 2014

Храмове свято на честь вмч. Юрія Переможця у Видубицькому монастирі

6 травня 2014 р., в день пам’яті святого Юрія Переможця, Видубицький монастир відзначає одне із престольних свят – величний собор цієї чернечої святині названий на честь великомученика. Цього святкового дня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав древню обитель.

З нагоди храмового свята Патріарх Філарет відслужив урочисту Божественну Літургію у співслужінні намісника - митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія, ректора КПБА, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, керуючого справами Київської Патріархії єпископа Вишгородського Агапіта, єпископа Васильківського Лаврентія, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, єпископа Іоана, братії монастиря та численного духовенства.

Після заамвонної молитви зі словом проповіді до пастви звернувся Предстоятель Церкви Святійший Патріарх Філарет.

Урочисте богослужіння завершилось хресним ходом навколо храму та уставним многоліттям.

Наостанок митрополит Епіфаній привітав усіх зі святом, подякував Святійшому Патріарху за архіпастирський візит, вручивши Предстоятелю просфору та кошик квітів.

Благодійники, що долучилися до відновлення Георгіївського собору були удостоєні церковних нагород.

Після спілкування з журналістами Патріарх Філарет оглянув також відновлену Благовіщенську церкву Видубицького монастиря.

vidomosti.kiev.ua

 

 
 

Рекомендуємо відвідати