18 червня 2014

День Тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

17 червня Православна Церква відзначає день пам’яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який також є днем тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.

З нагоди свята владика Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова м. Харкова.

Його Преосвященству співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, настоятель храму Різдва Христового м. Києва прот. Микола Салабай, настоятель храму прот. Віктор Маринчак та духовенство єпархії.

Під час Літургії владика Митрофан рукоположив у сан диякона Віталія Стефаника.

За богослужінням молилась велика кількість вірних, котрі прийшли розділити духовну радість зі своїм Архіпастирем.

По завершенні богослужіння з вітальними словами на адресу Преосвященного єпископа Митрофана звернулись: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Станіслав (Широкорадюк), настоятель храму Різдва Христового м. Києва прот. Микола Салабай, настоятель храму прот. Віктор Маринчак, начальник відділу у справах релігій ОДА О. Ю. Чернявська.

Президент Інституту Соціально-Політичних Ініціатив Н. В. Гончарова та заступник голови Харківської облдержадміністрації І. Г. Варченко, нагородили відзнакою Преосвященного Митрофана, єпископа Харківського і Богодухівського – орденом «Патріот Вітчизни».

Насамкінець владика Митрофан подякував всім за привітання, після чого було проспівано уставне многолітня.

Цього дня Преосвященний єпископ Митрофан отримав велику кількість привітань від духовенства і вірних Харківсько-Богодухівської єпархії, представників влади  міста та Харківської області.

Іспола еті, деспота! – На многії літа, Преосвященний Владико!

 
 

Рекомендуємо відвідати