3 липня 2014

Преосвященний єпископ Митрофан взяв участь у чині освячення ікони Пресвятої Богородиці Острозька Покрова

29 червня, у другій половині дня, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, на запрошення протоієрея Василія Жуковського, відвідав своє друге кафедральне місто.

Тут, у студентсько-викладацькому храмі на честь преподобного Федора Острозького, Національного університету «Острозька академія» владика Іларіон очолив молебень та освятив ікону Пресвятої Богородиці Острозька Покрова.

Владиці співслужили: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, настоятель храму прот. Василій Жуковський, благочинний Острозького благочиння прот. Юрій Лукашик та запрошене духовенство.

За богослужінням також молилися ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Демидович Пасічник та перший проректор з навчально-наукової роботи Петро Михайлович Кралюк.

По завершенні чину освячення архіпастир звернувся до вірних з повчальною проповідю.

Довідка:

Ікона Пресвятої Богородиці Острозька Покрова

Ікона символізує всю велич та славу роду князів Острозьких, яким, власне, і присвячена церква в Острозькій академії. Богородицю зображено у повний зріст з піднятими догори руками у жесті Оранти. Образ Діви Марії художник Юрій Нікітін відтворив з урахуванням всіх особливостей Острозької іконописної майстерні. Під покровом Богородиці зображено преподобних Федора та Василія-Костянтина Острозьких. Між ними художник зобразив острозьку Замкову гору та студентсько-викладацький храм Острозької академії.

За інформацією прес-служби Рівненської єпархії

 
 

Рекомендуємо відвідати