1 серпня 2014

Єпископ Митрофан співслужив Святійшому Патріарху Філарету в Києві

27 липня 2014 року – 7 неділя після П’ятдесятниці. Сьогодні Православна Церква згадує святих отців шести Вселенських соборів.

Напередодні неділі, 26 липня ввечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі Всенічне бдіння. Разом з Предстоятелем за богослужінням молилися: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євтстратій, архієпископ Херсонський і Таврійський Даміан, єпископ Фалештський і Східно-Молдовський Філарет, єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Вишгородський Агапіт та духовенство кафедрального собору.

У неділю вранці, 27 липня, Святійший Патріарх Філарет разом з собором архієреїв та духовенства звершив у кафедральному соборі Божественну літургію свт. Іоана Золотоустого. Предстоятелю Київського Патріархату співслужили: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євтстратій, архієпископ Херсонський і Таврійський Даміан, архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент, єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирил, єпископ Фалештський і Східно-Молдовський Філарет, єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Вишгородський Агапіт та духовенство кафедрального собору.

За богослужінням Святійший Владика звернувся зі словом до вірян про значення віри для спасіння: «Віра є дар Божий, і ним не треба нехтувати. Це – скарб, дорожчий за будь-які матеріальні цінності. Доводиться зустрічати в наш час людей, які скаржаться на відсутність в їхніх душах віри. Віру неможливо придбати шляхом логічних доказів. На життєвому шляху ми зустрічаємо віруючих вчених, інтелігенцію і простих людей. В той же час ми бачимо в нашому середовищі невіруючих представників усіх верств суспільства. Віра залежить не від освіти, а від Бога. Хто хоче збагатити свою душу вірою, той нехай просить цей дар у Бога; і Бог безумовно дарує йому, тому що Бог хоче, щоб усі люди спаслись і прийшли до пізнання істини».

Після літургії Патріарх разом з єпископатом, духовенством та віруючими звернувся зі щирою молитвою до Пресвятої Богородиці перд Її іконою «Неочікувана радість» про визволення України від нашестя ворога.

cerkva.info

 
 

Рекомендуємо відвідати