13 вересня 2014

Преосвященний єпископ Митрофан взяв участь у зустрічі Предстоятеля Київського Патріархату в Львові

12 вересня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Львова літаком з Осло (Норвегія), де відбувалася нарада духовних лідерів України та Росії за посередництвом Норвезького біблійного товариства. Святійшого Владику супроводжував архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Предстоятеля Київського Патріархату на Львівському летовищі зустрічав керуючий Львівською єпархією Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, дирекція Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Біля входу до аеропорту Святійшого Владику зустрічали керуючий Рівненською єпархією Високопреосвященний архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, керуючий Харківською єпархією Преосвященний єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, благочинний єпархії, секретар Львівського єпархіального управління протоієрей Володимир Бачинський, ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, благочинний Львова протоієрей Ярослав Дуда, ключар Покровського кафедрального собору протоієрей Павло Кочкодан, настоятель Вознесенського храму біля львівського аеропорту протоієрей Іоан Хомин.

Патріарх Філарет провів зустріч з головою Львівської облради Петром Колодієм. Предстоятель розповів про подробиці свого візиту до Осло, зокрема про діалог з представниками російських Церков і релігійних організацій. Голова обласної ради привітав Святійшого Владику з приїздом до Львова та наголосив, що візит Його Святості має велике значення для всієї Західної України.

Біля виходу зі старого терміналу Львівського аеропорту Святійший Патріарх Філарет провів зустріч з місцевою пресою. Зокрема Святійший Владика розповів про свій візит до Осло та зазначив, що конференція очільників російських і українських Церков та релігійних організацій відбулася дуже конструктивно. Наприкінці зустрічі було ухвалено спільне комюніке.

Відповідаючи на запитання журналістів, Святійший Владика розповів про активний процес переходу вірян Московського Патріархату до Київського. Також Архіпастир зазначив, що для зміни Патріархату потрібно лише добра й щира воля віруючих. Але якщо громади мають бажання перейти до Київського Патріархату з УПЦ МП - це їхнє законне право і коли представники Московського Патріархату називають це "захоплення храмів" - свідомо обманюють людей.

 
 

Рекомендуємо відвідати