14 вересня 2014

Керуючий єпархією співслужив Предстоятею Київського Патріархату на Львівщині

13 вересня 2014 року, в день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородицi, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Жовківське благочиння Львівсько-Сокальської єпархії, де звершив Божественну Літургію на цілющому джерелі присілка Заглина, с. Монастирець, - місці чудесного явлення Божої Матері.

Його Святості співслужили: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Рівненськиий і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Володимир-Волинський Матфей, вікарій Волинської єпархії, єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії, секретар Львівського єпархіального управління протоієрей Володимир Бачинський, ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, благочинний Львова протоієрей Ярослав Дуда, ключар Покровського кафедрального собору протоієрей Павло Кочкодан, благочинні Львівської єпархії. За Літургією молилися сотні священиків та кілька тисяч вірян з Львівської та сусідніх єпархій. Цього дня традиційно до цього місця відбувається багатолюдне паломництво з різних куточків України.

Своїм співом прикрасив богослужіння львівський хор "Орфей".

Святійший Владика звернувся до присутніх з проповіддю. У своєму слові Архіпастир зазначив, що Пресвята Богородиця завжди проявляла до України свої милості, відтак споконвіку в нашому Краї шанували ікони Божої Матері. Також шанувалися і джерела на місцях чудесних явлень Богородиці. Споконвіку люди шанували і місце явлення Богородиці і цілюще джерело у приліску Заглина. Також Святійший Патріарх зазначив, що на Донбасі борються з окупантом і гинуть кращі сини України - це попущення Боже, адже ці жертви вказують на те, що ми, українці, достойні незалежної держави. Святійший Владика закликав усіх людей доброї волі допомагати нашим захисникам Батьківщини, а особливо молитися за них.

Опісля Літургії митрополит Львівський і Сокальський Димитрій подякував Предстоятелю Київського Патріархату за архіпастирський візит, підніс Святійшому Владиці букет білих хризантем та просфору.

Насамкінець Святійший Патріарх Філарет з ієрархами та духовенством спустився до джерела, де скуштував його освяченої води.

 
 

Рекомендуємо відвідати