15 вересня 2014

Преосвященний єпископ Митрофан взяв участь в освяченні храму на честь первоверховних апостолів Петра і Павла у селі Давидів

14 вересня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія, відвідав парафію на честь первоверховних апостолів Петра і Павла у селі Давидів, Пустомитівського району на Львівщині та освятив новозбудований храм.

Його Святості співслужили: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії, єпископ Іоан (Швець), благочинний Львівської єпархії та секретар єпархіального управління протоієрей Володимир Бачинський, благочинний Львова протоієрей Ярослав Дуда, настоятель храму протоієрей Григорій Манюк, запрошене духовенство з Львівської єпархії та Києва.

Під час богослужіння лунав спів у виконанні львівського хору "Орфей". Цього дня до храму на молитву завітали мешканці села Давидів та сусідніх сіл. Храм був переповнений. За богослужніння молилися і представники районної влади.

За богослужінням Святійший Владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом. На початку - Святійший Патріарх привітав парафія із освяченням храму та закінченням будівництва, яке тривало понад двадцять років. Також Патріарх Філарет наголосив, що головне завдання Церкви - це спасіння душі, - то і храми будуються, у першу чергу, для спасіння душ вірних.

Настоятель храму протоієрей Григорій Манюк подякував Святійшому Патріарху за візит, а також освячення храму, підніс йому букет квітів та просфору. Насамкінець Святійший Владика відзначив Благословенними Патріаршими грамотами та церковними нагородами активних парафіян та благодійників будівництва.

 
 

Рекомендуємо відвідати