29 жовтня 2014

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан освятив пам'ятник Т. Г. Шевченку

28 жовтня 2014 року, Преосвященний Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський взяв участь в урочистих заходах присвячених 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників та відкриттю пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Кегичівка на Харківщині. Присутні вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів та хвилиною мовчання.

З нагоди відзначення у 2014 році 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка, відбулося урочисте відкриття пам’ятника геніальному сину українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку.

В урочистих заходах взяли участь керівники міста, силових структур, представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та молоді.
Церемонія відкриття пам’ятника Великому Кобзарю розпочалася співом  гімну України.

Право зняти завісу з пам`ятника надали голові районної ради Валентину Чернікову, директору ПП «Агропрогрес» Андрію Хвесику та ініціатору пам’ятника Семену Михальчуку.

Освятив монумент єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Звертаючись до присутніх на урочистостях, владика Митрофан сказав: «Важко переоцінити постать Кобзаря для розвитку нашої культури, духовного відродження суспільства. Творчість Шевченка стала прикладом для багатьох поколінь українців, працювала на пробудження національної свідомості та формування державного духу нації. Достойно відзначити пам’ять українського поета – почесний обов’язок кожного українця і перед власною совістю, і перед нащадками.  

Завершились урочистості святковим концертом та покладанням квітів до монумента Т. Г. Шевченка.

 
 

Рекомендуємо відвідати