11 листопада 2014

Єпископ Митрофан взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Дніпропетровської духовної семінарії

09 листопада 2014 року, в день пам’яті небесного покровителя Дніпропетровської духовної семінарії УПЦ Київського Патріархату – преподобного Нестора Літописця, після Божественної Літургії, Преосвященнійший владика Симеон, єпископ Дніпропетровський і Криворізький для гостей, які прибули на святкування: митрополита Луцького і Волинського Михаїла, митрополита Богородського Адріана (Росія), архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія, єпископа Одеського і Балтського Марка, єпископа Луганського і Старобільського Афанасія, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, декана богословського відділення КПБА Олександра Яковича Мирончука, старшого інспектора, викладача Київської православної богословської академії ієрея Сергія Колота, викладача Львівської православної богословської академії ієрея Артемія Бабленюка, першого проректора Волинської православної богословської академії прот. Василія Лозовицького, провів екскурсію по території Семінарії та навчальному корпусі.

Далі усі зібралися у середній частині семінарського храму, де відбулося урочисте засідання з нагоди празника.

Актову частину на честь прп. Нестора Літописця відкрив ректор прот. Орест Юнак, який привітав усіх зі святом та надав слово викладачу прот. Василю Максимовичу. Отець Василь розповів про історію духовної школи.

Потім архієреям, гостям Академій, викладачам, студентам, парафіянам храму був показаний фото-фільм про життя Семінарії.

Після перегляду фільму з вітальним словом виступили усі Архієреї, які брали участь у Літургії, представники духовно-навчальних закладів УПЦ Київського Патріархату, прот. Анатолій Зінкевич – настоятель Свято-Троїцького собору м. Тернополя, Жанна Миколаївна Крижановська – викладач української мови нашої школи.

Адміністрацією Дніпропетровської духовної семінарії були визначені подяки-грамоти для меценатів навчального закладу, які були зачитані на урочисті частині проректором Василем Михайловичем Бабієм та вручені: Олександру Івановичу Андрієнку, Олександру Вікторовичу Конопелькіну, Леоніду Валерійовичу Ляшенку, Миколі Миколайовичу Іванчикову.

Подяк, у вигляді книг, також удостоїлися кращі студенти Семінарії: з 2-го курсу Калашнік Валерій, Лихошва Юрій, дияк. Сергій Тимошенков та студент 1-го курсу Гальчишак Іван.

Наостанок до усіх з архіпастирським словом звернувся владика Симеон, який найбільше потрудився і трудиться у розбудові ДДС. У своєму слові Архієрей впершу чергу привітав тих хто навчає і навчається з Актовим днем та склав слова подяки Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету; будівничому нашої Святої Церкви, Семінарії, другу єпархії Олександру Володимировичу Петровському з друзями та матері фундатора нашого духовного закладу – Оксані Іванівні Петровській, яка з теплотою приймає наших студентів у театрі ім. Т. Г. Шевченка на різних виставах.

Після закінчення офіційної частини, розпочався концерт, присвячений Актовому дню.

Завершилися урочистості многоліттям, спільною світлиною, після якої усі випустили в небо синьо-жовті кульки, як символ миру та святковою трапезою.

seminaria.dp.ua

 
 

Рекомендуємо відвідати