25 квітня 2015

У Харкові відкрили Меморіал жертвам геноциду вірменського народу

24 квітня 2015 року, в Харкові на території храму Вірменської апостольської церкви Святого Воскресіння (Сурб Арутюн) відбулося вшанування пам’яті жертв вірменського народу, які сто років тому загинули на землях, контрольованих владою Османської імперії та відкриття Меморіалу жертвам геноциду вірменського народу.

З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, клірик храму св. влм. і цілителя Пантелеймона ієрей Віталій Стефаник взяв участь у пам’ятних заходах.

У заході також взяли участь представники вірменської діаспори, Харківської обласної державної адміністрації, громадськості та духовенства.

У своєму слові отець Віталій від імені єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та від усієї повноти Харківської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату висловив глибоке і щире співчуття вірменському народові з приводу 100-ї річниці геноциду вірмен та побажав вірменському й українському народам миру, благополуччя та процвітання.

В пам’ять про загиблих було покладено квіти.

Довідка. Геноцид вірмен був здійснений в 1915 році на територіях, контрольованих Османською імперією. 24 квітня 1915 року в Константинополі почалися масові арешти вірменської інтелектуальної, релігійної, економічної і політичної еліти. В результаті політики геноциду загинуло не менше 800 тис. вірмен (оцінки доходять до 1,5 млн). 15 квітня 2015 року Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій оголосив 24 квітня Днем пам'яті жертв Геноциду вірмен.

 
 

Рекомендуємо відвідати