27 квітня 2015

Єпископ Митрофан взяв участь у вшануванні жертв аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня, з нагоди 29-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у заходах по вшануванню пам’яті загиблих ліквідаторів та померлих внаслідок Чорнобильської аварії.

Владика Митрофан поклав квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи та молитовно вшанував їх пам’ять.

Участь в жалобній церемонії також взяли керівники області та міста, ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники громадськості та духовенства.

Цього дня, з благословення Керуючого єпархією у всіх храмах Харківської єпархії була відслужена панахида за жертвами Чорнобильської катастрофи 1986 року.

Супроводжував Преосвященного єпископа Митрофана, клірик храму св. влм. і цілителя Пантелеймона ієрей Віталій Стефаник.

Довідка. 29 років тому, 26 квітня 1986 року, сталася найбільша техногенна катастрофа двадцятого сторіччя. В результаті аварії на ЧАЕС був повністю зруйнований атомний реактор, в навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, а хмара, що утворилася, рознесла їх територією України, Росії, Біларусі та низки країн Європи. Сталося радіоактивне зараження території в радіусі 30 кілометрів.

На сьогодні в Харківській області проживають 17423 постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, у тому числі ліквідаторів ЧАЕС - 9901, евакуйованих - 844 і переселенців - 3372.

 
 

Рекомендуємо відвідати