19 травня 2015

Керуючий єпархією благословив присягу солдатів НА НГУ

16 травня 2015 року, солдати строкової служби Національної академії Національної гвардії України після службового навчання склали військову присягу.

Урочистості, які проходили на території академії, розпочалися хвилиною мовчання в пам'ять про загиблих у зоні АТО та покладанням квітів до стели героїв.

Потім 52 солдати із Львівської та Сумської областей урочисто поклялися дотримуватися Конституції України, принципів законності та справедливості і завжди залишатися вірними народу України .

«Вам випала змога стати на захист рідної країни у вкрай можливий момент для всього українського народу. Від кожного солдата залежить наше майбутнє, а служба у Національній гвардії може бути вашим квитком у подальше доросле життя. Я бажаю вам ратної служби, мирного неба, здоров’я та наснаги», – привітав усіх присутніх начальник Національної академії Національної гвардії України  генерал-майор Володимир Пеньков.

Також, привітали новоспечених гвардійців їх батьки, родичі, друзі та вокальний гурт навчального закладу «П’ять стихій» й соліcтка оркестру Ольга Полежака, яка виконала декілька вокальних композицій.

Після прийняття присяги єпископ Харківський і Богодухівський МИТРОФАН благословив гвардійців і окропив їх святою водою. Вітаючи молодих захисників Архіпастир побажав їм, мужності та кріпості у несенні служби на благо українського народу.

Завершенням офіційної частини заходу стало проходження урочистим маршем усього особового складу.

Супроводжував Преосвященного єпископа МИТРОФАНА, клірик храму св. влм. і цілителя Пантелеймона ієрей Григорій Стасюк.

 
 

Рекомендуємо відвідати