7 липня 2015

Преосвященний єпископ Митрофан відвідав Чорногорію

5-6липня 2015 року, на запрошення Предстоятеля Чорногорської Православної Церкви – архиєпископа Цетінського, митрополита Чорногорського Михаїла і з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон відвідали Чорногорію.

5 липня, у неділю п’яту після П’ятидесятниці, митрополит Чорногорський Михаїл очолив чин освячення нового храму та Божественну літургію.

Храм освячений на честь св. Іоана Ценоєвича в м. Цетинє.

Його Блаженству співслужили: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон та місцеве духовенство.

Після богослужіння відбувся хресний хід вулицями міста та покладання квітів до пам’ятника св. Іоана Ценоєвича.

Квіти до пам'ятника засновника міста Цетинє поклав мер Александар Богданович, президент Асамблеї Цетинє Йован Мартинович і президент Сенату Цетинє Мілован Янковіч.

Участь у святкуванні також, прийняли численні гості, серед них Віце-прем’єр міністр Вуйца Лазловіч, Міністр науки в Уряді Чорногорії Саня Влаховіч, представники державних установ, депутати чорногорського парламенту, президенти та представники органів місцевого самоврядування.

6 липня, у митрополичій резиденції відбулася зустріч Предстоятеля Чорногорської Церкви - митрополита Михаїла з єпископом Митрофаном та єпископом Симеоном

http://www.cetinje.me/index.php/me/gradska-uprava/aktuelnosti/item/909-osvestana-crkva-svetog-ivana-prepodobnog-crnojevica-i-polozeni-vijenci-na-spomenik-osnivacu-prijestonice

 
 

Рекомендуємо відвідати